Notlarımdan:

-Mükemmel değiliz,mücadele için yaratılmışız.Ama sevgiye ve ait olmaya layığız.Bir ebeveyn,çocuklarını mükemmelleştirmek yerine bunun farkına varmalarını sağlamalı.
-Yeterli olduğumuzu düşündüğümüz zaman kendimize ve insanlara karşı daha nazik ve anlayışlı oluruz,çünkü ancak yeterli olduğumuzu düşündüğümüzde çığlık atmayı bırakıp dinleyebiliriz.Böyle düşünebilmek içinse çabalamalıyız.
-Şimdi olduğunuz kişi bugüne kadar olduğunuz tüm kişiler kadar fani,anlık ve geçici.Çünkü değişmeyen tek şey değişimdir.
-Hayatlarımızın ilk yirmi beş yılını öğrenmekle geçiriyoruz.Sonra gerçekten çalışmak için ayrılmış bir diğer kırk yıl var.Sonraki emeklilik yıllarını çalışma yıllarının arasına dağıtabilirsek çok daha yararlı olabilir.
-Yaşadığınız sarsıntıları olmak istediğiniz kişiliğin bir parçası yapmalı ve hayatınızın en kötü olaylarını bir zafer hikayesine dönüştürmeli,acı veren olaylara karşı daha iyi olduğunuzu ispat etmelisiniz.
-Deneyimlere verdiğin anlamlar önemli!
-Kimlik kendini beğenmiş bir marka ya da altın madalya değil,bir devrim olmalıdır.
Kimliklerimizi yaratan sancılı deneyimleri değil,sancılı deneyimler sonucu uyanan kimliklerimizi ararız.
-Dürtüler kendilerini eylemle ifade etmek isteyen duygulardır.
-Başkalarını mutlu ettiğimizde beynimizde mutluluk hormonu salgılanır.
-Beynimiz biz neye niyet edip o yönde davranırsak,o programa uygun mesajlar ve proteinler üretir.
-Beyne sinirler sayesinde giden gelen tüm o elektriksel bilgiler bizim yorumumuz aslında.Beynin doğrudan dışarıyla hiçbir bağlantısı yoktur,gelen bilgilere göre hareket eder.Dolayısıyla öznel bir dünyamız var.
-Beyinlerimizdeki bağlantı haritası bir kurala göre oluşmasına rağmen hepimizde farklı yapıdadır,parmak izimiz gibi.Bundandır ki hepimizin farklı bir algı dünyası var.
-Anne karnındayken bebekteki sinir ve hücre üretimi yetişkinlerden çok daha fazladır.Hangi koşullara,hangi ortama doğarsak doğalım uyum sağlayabilelim diye.
-Beyin zorlandıkça gelişim gösterir.
-Annenin,bebeğin ilk çevresinin bebekle olan ilk yıllardaki etkileşimi bebeğin beynini adeta budar,şekillendirir.
-Dış dünyayı algılayabilmek için sinirlerimizin şeklini değiştirmek,yeni bağlantılar kurmak,eskileri gözden geçirmek zorundayız.
-Müzik beynin bütün alanlarının etkin olmasını,çalışmasını sağlar.Müzik,elimizdeki en önemli zihin geliştirici silahlardan.
-Ön kabullerimiz olmadan beyni zorlarsak gelişiminin bir sınırı yok.
-Beynin asıl amacı mutlu olmaktır.
-Katı olan her şey kırılır,esnek olan ise kıvrılır.Doğanın kanunu bu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Notlarımdan