Notlarımdan

*ABD'de 1970lere kadar "Çirkin Yasası" vardı. Bu yasa, çok çirkin ve engelli insanların toplum içinde gezinmelerini yasaklıyordu.

*Amerika'da sağlık sigortası şirketleri insanları resmen sömürür ve bunu bir zaman sonra devletle ortaklaşa yapmaya başlar ve ciddi paralar kazanırlar.Birçok hastanın tedavi talebi reddedilir.Doktorlarını ve hastanelerini kendileri seçemezler sağlık sigortaları seçer.Sağlık sigortası çalışanları reddettikleri tedavilerin çokluğuna göre prim alırlar çünkü bu şirket için masraftan kurtulmak ve kar demektir.İngiltere’de ulusal sağlık sigortası geçerlidir.Demokrasiden beri üstelik.İnsanlar adedine bakılmaksızın ne kadar ilaç alırlarsa alsınlar sadece 10 dolar gibi bir para öderler.Ameliyatları için herhangi bir ücret ödemezler.Hamile kadınlar 1 yıllık ücretli izin kullanırlar.Kanada’da ise hastane ne kadar kalabalık olsa da size en fazla 45 dakika içinde bakacak bir sistem vardır.Orada da genel sağlık sigortası geçerlidir.
(Sicko belgeselinden)

*Amerika'daki savaş sanayisi,GHYS'nin muhteşem bir şekilde artışını sağlayan en kârlı endüstrilerinden biridir;ölüm ve yıkım yaratır.
Bu sanayide en sık kullanılan oyun,her şeyi havaya uçurup sonra bunları kâr elde etmek için yeniden inşa etmektir.
Biz bunu Irak savaşı için yapılan ve havadan gelen milyon dolarlık sözleşmelerle gördük.
(Zeitgeist III belgeselinden)





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar